Šípková růženka




Sovičky jsou u nás žhavým tématem. To už se ví. Ovšem donedávna se jednalo o sovičky v podstatě sportovně založené.  Protože výjimka potvrzuje pravidlo, rády bychom představily princeznu mezi našimi sovičkami. 






Že je to princezna se pozná na první pohled - má přece korunku. A proto má také čas oddávat se snění mezi květinami. Jen tak leží na louce se zavřenýma očima (kdo ví, snad už spí) a větřík ji čechrá peříčka. 






Raději než krásné, ale pichlavé růže jsme kolem sovičky našily naše osvědčené háčkované kytičky. Růže jsou sice královnami mezi květinami, ale naše sovička je "pouze" princezna a přeci jenom musí mít trošičku navrch. ;-) A jen tak mezi námi - taky by se nám zrovna nehodilo, aby se sovička píchla o nějaký ten trn do křidélka a usnula na sto let. Ještě bychom každý večer musely nechat otevřené okno, aby mohl přiletět soví mládenec a lehkým klovnutím naši drahou princeznu probudit. Byla by to romantika, ale lidi, mějte rozum! Vždyť má přijít zima a takhle bychom měly doma pořád průvan. Až na jaře, až na jaře...






Princezny mají obvykle krásné šaty. I této narostl zdobný šat. Peříčka jako namalovaná. Takzvaný dračí vzor. Jak se háčkuje vám nepovím, sovičku tvořila totiž maminka, jako vždy.






A zde dvorní fotograf, náhodou to je zrovna opět naše maminka (ta to ale dotáhla daleko, že?), vyfotil princeznu i s celou její květinovou loukou. Podklad pro tento výjev tvoří naše oblíbená proužkovaná deka. Díky tomu je celá louka i se sovičkou a květinami přenosná a obdivovatelé mladičké soví šlechtičny se tak mohou kdykoli těšit z její společnosti a přitom se i zahřát.






"Tak co, líbí se vám?"


-Linda-                  


Komentáře

Oblíbené příspěvky