Kam s nimi?



Ne, staré slamníky myšleny nejsou. Řeč je o odložených, obnošených, sepraných, vyšoupaných... prostě starých riflích. Takže kam se starými kalhotami? U nás to obvykle bývaly nejtajemnější a nejhlubší kouty skříní a úložné prostory postelí. Avšak před několika lety (léta Páně 2009) maminka viděla na internetu recy-nápady zhotovené právě z riflí. A co bylo dál? To je přeci jasné...


"Come on everybody!
Clap your hands!
All you looking good!

I'm goona sing my song
It won't take long!
We're gonna do the twist
and it goes like this:"


jako v písničce Chubby Checkera - byl to pěkný twist. Kusy starých riflí létaly vzduchem a na podlaze se kupily hromádky nohavic a kapes a uprostřed toho všeho seděla maminka se spoustou roztřepených vláken ve vlasech a s přímo rozžhavenými nůžkami v ruce. A výsledek? Kromě krabice plné nastříhaných riflí, to byla i tato prvotina.






Tento kousek ovšem mamince nestačil. Následující rok přišlo:


"Come on let's twist again,
like we did last summer!
Yeaaah, let's twist again,
like we did last year!

Do you remember when,
things were really hummin',
Yeaaaah, let's twist again,
twistin' time is here!"



Ano, maminka se opět dala do díla. Tentokrát vyrobila oboustrannou tašku dětské velikosti. (Aby taky nebyla oboustranná, když má tak krásnou podšívku!) 






A teď páru praktických informací. Střih je velice jednoduchý. To snad ani nemusím říkat. A stejně si můžete vytvořit vlastní. Nesmíte ale zapomenout zpevnit především oblast uch vlizelínem, ronarem, terpolínem nebo jinou vaší osvědčenou výztuhou. Pak sešijete a začistíte díly podšívky a riflové části. 






Riflovinu a podšívku k sobě sešijete klasickým způsobem (tj. líc na líc) a to po vnějším obvodu uch. Podšívku otočíte lícem nahoru a hezky "posadíte" uvnitř riflové tašky a šev pořádně zažehlíte. Vnitřní obvod ucha sešijete rub na rub a začistíte šikmým proužkem. Sešívání v oblasti uch si ovšem žádá pečlivé špendlení, aby se látka nevlnila nebo nekroutila.Tašku můžete samozřejmě dozdobit aplikacemi nebo stuhami a podšívku opatřit kapsičkami. Však to znáte. ;-) 


A ještě jedna dobrá rada na závěr - než začnete, pusťte si...





                                                                       -Linda a maminka-

Komentáře

Oblíbené příspěvky