Jako poupata...


Tak jsme zase o pár krůčků k jaru a tedy i k delším dnům. Tedy k více příležitostem tvořit. Já vím, když se o tmavých večerech nemusíme krčit se čtením a prací u světla svíčky, louče petrolejky a tak dále, nemusíme si dělat až takovou starost o to, kdy budeme tvořit. Ale co si budeme nalhávat. Sluneční světlo přináší více radosti a i to tvoření jde lépe. 

No, počkat! To čekáme na jaro a těšíme se, že bude víc světla, abychom mohli více pracovat a dávat si více úkolů a více toho stihnout? Zvláštní... ale je to tak. :-) 




Radost nám přináší nejen to, že konečně zjistíme, jak vlastně vypadají ty klubíčka a látky, které jsme si přes zimu nakoupili. A o to větší radost můžeme mít. :-) Ale i v přírodě se to začíná vybarvovat. Objevují se první sněženky, kosatce, šafrány, modřence, narcisy a raší tulipány. Pravda, ty v posledních letech raší pomalu už od ledna. Ale to nevadí. V záhoně kvetou až s jarem. 




A protože se nemůžeme dočkat těch elegantních hlaviček, vyzkoušeli jsme vzorek na pletení, který připomíná květy tulipánů. Na vzorek jsme použili směsovou přízi Jeans (55% bavlna a 45% Polyakryl) od firmy YarnArt. Příze je poměrně dostupná, takže si můžete vyzkoušet ji i vzoreček. 









Po ručním vyprání si vzoreček krásně "sedne" a úplet je jemný a velmi příjemný.

 

Tak opět vzhůru do tvoření! A nechť jsou nám povzbuzením ty chvilky, kdy se sluníčko opře do zelených listů a zvýrazní všechny barvy a tvary.

Komentáře

Oblíbené příspěvky