Ze samých čtverečků

Když si podá ruku podzim se zimou, je lépe míti na paměti, že mohou přijít dosti chladná rána... někdy i celé dny. A tak je lepší, abychom se dostatečně připravili. Zřejmě je pohodlné mít doma celoročně 24 °C, ale to kouzlo, když vstanete z postele, dýchne na vás příjemný chlad a vy jej zaženete vlastnoručně vyrobeným šálem, nebo prostě oblíbeným šálem přehozeným přes ramena. Nebo župánkem?




 


U nás to obvykle bývá svetr, ale tentokrát jsme zkusili šál. Už dříve jsme zkoušely šály a nákrčníky z počesaného akrylu. Osobně hodně materiálů na kůži nesnesu, především ty s chlupem. Ale počesaný akryl mě nejen nekousal, ale i úplet s docela velkými oky záhy hřál. O to víc hřeje, když se použije na takový... řekněme mozaikový vzor.






Vzali jsme si přízi Yarn art Angora active. Jedná se o melír chtělo by se říci v duhových barvách, ale vyznívají spíše kovově... olejově? Jen páru technických údajů: 100g, 500m návin, složení: 75% akryl, 25% mohér, doporučené jehlice velikosti 2 - 4.






Protože jsme si vybrali melír a vzorek vytváří drobné čtverce, tak celkový dojem vyzníval spíše rozrastrovaně.  Vzorek takto opravdu upoutá na pohled.






Zde vidíte hrubý barevný rozkres. (na něj jsem použila pastelky Magic od Koh-I-Nooru, ale o tom někdy později).





A tady již vidíte i jednoduchý barevný návod, takže uháčkovat si tento šál zvládne i začátečník. :-)







Šál či přehoz je opravdu výrazný! 








A můžete si jej doplnit i drobnou výšivkou či jinou aplikací.








Pomalu by to nebylo ani naše tvoření, kdybychom jej nezakončili nějakou tečkou na zub. Tou tečkou samozřejmě nemyslíme plombu, ale lehké koblížkové kroužky z tvarohového těsta, které obsahují jen minimum cukru. To abychom se vyhli té plombě.








A kdybyste měli náhodou dojem, že útěcha nedostatkem cukru ve svačinkovém pečivu nestačí, můžete se jít projít a protáhnout si tvořením ztuhlé klouby. A hodit si za krk trochu sněhu z větví. 








A nemáte-li vlastní sníh, můžete si dát na to nesladké svačinkové pečivo závěje moučkového cukru. A pokud neholdujete moučkovému cukru, můžete vyrazit na procházku se zimním časopisem v ruce či s obrázkem zasněžené krajiny nalepeným na selfie-tyči a tu po celou dobu držet před sebou v patřičné výši. Lepit si takový obrázek přímo na brýle nedoporučujeme tam, kde jezdí auta nebo pokud nepoužijete patřičné množství chráničů a přileb.

Takto bychom to alespoň udělali my. Co bychom neudělali, protože by nám to doma neprošlo, by bylo pořádně se obléci, vzít hrnec s horkou vodou, otevřít lednici, strčit do ní ten hrnec a pak hezky pozorovat, jak se v lednici tvoří krápníky. A jestli máte doma i solární lampu... prostě Alpy. A snad i za stejnou cenu jako výlet do Alp. A ani nemusíte vytáhnout paty z domu! 








Ani my už nemáme vlastní sníh. A tak jsme se uchýlili k obrázkům, které jsme stihli pořídit před tím, než všechen sníh roztál.








Zde se pod tíhou sněhu sklonily větve šeříku...








Nu a tady máte zasněžené vrcholky Alp!

Tak tedy vzhůru do tvoření, protože takový apartní šál a koblížek užijete nejen v zimě, ale i na jaře při svačině na čerstvém vzduchu.




Komentáře

Oblíbené příspěvky