Vintage styl


Pudrové barvy, matný lesk, romantické růže, nápadité ornamenty... prostě vintage. Myslím, že jsem tento styl měla odjakživa ráda, jenom jsem nevěděla, že je to právě on. Myslím, že je to právě ta chvíle, kdy jsou si dva objekty pro sebe určeny - tedy my jsme určeny pro vintage. 


Asi to moc nesedí k naší doposud publikované tvorbě. To nic, to nevadí. My jsme naprosto nevypočitatelné a všeho schopné ;-). Konec konců, kdo vydá množství energie, aby mohl hýřivými barvami obdarovat věci kolem sebe, musí taky na chvíli odpočívat a uklidňovat unavená očka pohledem na jemné barvy, není-liž pravda? To by vysvětlilo ledacos...


A tak jsme ulovily přízi v krásné vintage barvě (Berunka od Toptexu, už jsme o ní několikrát psaly) pustily jsme do práce. Hlavně maminka. Vytvořila krásný měkoučký a hřejivý nákrčník. Nelinka zase vyrobila krabici. Je vyfocená tady dole společně s nákrčníkem. Hodí se k sobě, že? Ale nosit je oba dva nemusíte... ;-)






U nákrčníku se maminka snažila vykouzlit i krajkový okraj. Ale jenom na jedné straně. Na druhé straně je okraj rovný.






A tady okraj hezky ladí i se vzorečkem. Tím, že je vzorek jednoduchý, dává vyniknout, jednak barvě a materiálu, ale zároveň neodvrací pozornost od zdobného okraje. No jo no, v jednoduchosti je krása.






Berunku maminka vyháčkovala celou, takže už neměla v ruce tuto pastelovou barvičku. A protože se do ní zamilovala, začala hledat, jestli by neobjevila nějakou podobnou. Nakonec narazila, samozřejmě doma, na jemnou růžovou přízi, ehm, vlastně vlnu - Angoru de Lux od Madame Tricot. Říkám vlnu, protože je z vlny, ale je tak tenounká, že si ji maminka musela dát dvojmo, jako kdyby to byla příze. 


Na Internetu viděla krásnou háčkovanou dečku, vlastně hvězdičku, tak si ji podle obrázku uháčkovala. (To je ale šikovná maminka, že? Něco Vám ale prozradím, maminka by nejraději udělala limit výskytu zmínek o její osobě, pokud možno hezky nízký, protože to je pořád maminka tamto, maminka ono... a má obavu, že stejně jako u sestry v práci, i tady na blogu získá brzy statut "paní Colombová" :-) )


Na fotce níže ji má sice ještě ne zcela hotovou, ale náhodou si ji odložila na židličku s fialovým vintage-nátěrem (to byla tenkrát taky švanda, jak jsme židličku natíraly) a ten barevný kontrast se mamince natolik líbil, že si to musela vyfotit.






A tady je dečka v celé své kráse. Krásná vintage dečka, kterou si dokáži představit na našem malém kulatém stolku s malou lampičkou a knížkou, pokud by ovšem na tomto stolečku nebylo cokoli jiného než knížka a lampička.






Doufám, že se Vám maminčino tvoření líbí, budeme moc rádi, když vložíte komentář ;-) Mějte se moc pěkně and  have a nice weekend!


-Linda-                    








Komentáře

Oblíbené příspěvky