Rychlejší než jaro






Měli jste taky poslední tři nebo čtyři  týdny zvyk dívat se denně na předpověď počasí, radovat se, když hlásili teploty nad nulou a nevěřícně stát u okna, když začalo sněžit, ačkoliv mělo být slunečno? 
Tuto zimu jsme prožívaly docela dobře, ale když se blížil její konec, najednou začala být nepříjemná, na obtíž, a kupodivu nerozhodná.
Tak jsme prostě byly tentokrát rázné my, a začali jsme s jarem po svém - předběhly jsme ho. Už v lednu jsme začaly vyrábět látkové a háčkované květiny.








Toto jsou fešácky pruhované pampe... ne... kroku... vlastně tulipány. Miluju tuhle látku a přesně takovou šířku proužků. Dalo nám trochu práce vymyslet stonek, ale pak jsme na to přišly. 








Pohled shora ukazuje na široký sortiment našeho "květinářství" a prozrazuje i detaily. Tak například proužky na tulipánu jsou doplněné jemným svěžím dezénem nepravidelných vroubků na listech. 








Narcisy mají jednoduchý, útlý, tmavě zelený stonek, který kontrastuje s květy. Ty jsou háčkované z příze, která jim dodala plnost, řekla bych dobromyslnou rozvernost.








Fialové tulipány. Model "poupě".  K jednobarevnému květu jsme vybrali tmavé, taky jednobarevné, široké listy. 
Vpravo je pak další typ tulipánu. Má široký, puntíkový stonek a na krku "šátek" ze stuhy.  Všechno jsme plnili dutým vláknem.








Barevná obdoba tmavě fialových poupat. Jsou menší, stonek mají jen z jedné špejle. Listy jsme vystřihly většinou z filcu. Toto kombinování materiálů dodá květině plnost, protože je různorodá. 

    







Přiblížení na detaily špičky listu. Naše jaro je naprosto bezprostřední. Takže jsme špičky listů jsme dozdobily drobnými výšivkami strojem - tu například špulka s nití.









 Látkové střihy jsme zkoušely i háčkovat. Co si budeme povídat, šití je rychlejší, ale i háčkování Vám poskytne delší příležitost a omluvu, proč sedíte u hezkého filmu ("Jo, já to jenom doháčkuju a půjdu žehlit," říkáte při třetí řadě a pohodlně se uvelebíte v křeslem šilhajíc jedním okem na film. ;o).


Připadá mi, že když jsou květiny takhle pohromadě, jakoby na Vás volaly: "Hurá!" a"Ahoj!" Možná jste si živé květiny už koupili v obchodě, ale přeci jen, zkuste si nějakou i vyrobit ;o). 


--- Eretti tým ---

Komentáře

  1. To je nádhera :-) . Jaro tak můžete mít klidně v zimě :-) . Květiny jsou krásné a veselé. Jaro je stejně nejkrásnější :-) . Já jsem letos na jaře poprvé využila službu rozvoz květin a nechala jsem si doručit tulipány, takže jsem je měla tak o měsíc dřív, než mi vyrostly na zahrádce :-) .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, děkuji za komentář :-). Taky mám nejraději jaro - ten příslib všeho, co je před námi. Taky jsme začali pěstovat tulipány, jsou opravdu nádherné, zblízka i zdálky. Máme směs růžových, fialových a oranžových. Pěstujete tulipány už dlouho?

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky