Sovička na rybách









Před několika dny se naše ovečka a myška chystaly na objevnou výpravu po háčkovaném moři, jak vidíte tu na prvním obrázku. "Moře" je malá dětská deka, a tak jsme neměly strach, že se naši dva plyšáci namočí, a klidně jsme je nechaly si hrát :o). 

 "Ovečko, neměla bych nám na cestu vzít nějaké sušenky a kousek tvarohu?" ptala se paní Myška Plyšová, která moc ráda vaří. 
"Hlavně musíme vzít člun. Už pěknou chvíli se rozhlížím po nějakém, ale žádný tu není, béé bééé," odpověděla odvážná a zvídavá Ovečka.  
"Ovečko, nejdřív najděme paní Sovu, ta je na rybách každou chvíli, tak musí na moři nějak plout," navrhla Myška.








Nechme plyšáky, ať si hrají, a mezitím si můžeme deku prohlédnout. Je uháčkovaná vzdušnějším, ale hřejivým vzorem. Použily jsme především různé odstíny modré, které jsme v proužcích střídaly, což mělo navodit efekt vzdouvání moře. Vlny jsme naznačily i řadami modrých vějířků. 

Deku jsme koncipovaly tak, že v horní části  je našitá aplikace paní Sovy, která má rybářský prut a loví ryby. Podmořský svět (rybky, řasy, chobotnice apod.) jsme umístily dolů do spodní části výrobku. Naším cílem bylo, aby deka pomáhala dětem rozvíjet fantazii, učit se barvy a seznamovat se s různými tvary a zvířaty. 








Milujeme barvy, a ty jsou v moři nejvíc pod hladinou. Proto jsme si vyhrály s pestrými rybkami, které proplouvají mezi řasami. Moře by správně mělo být jedině šťastné, zdravé a čisté,  a tak se naše hvězdice usmívají.  








Jak je vidět na obrázku vpravo, s modrou a zvířecími motivy jsme si hrály častěji - dětský kabátek s medvídkem a háčkovaná kočička.

Co se dělo dál u našich dvou plyšáků? Našli na dece paní Sovu. "Ovečko, tady je. Zase rybaří. Ten žlutý klobouček má asi proto, abychom si jí hned všimly, že?" pískla Myška. "A co ten člun?" zeptala se rozumně ovečka. Po chvíli hledání, zkoumání a čenichání zjistili, že Sova žádné plavidlo nemá. My jsme umělecky tento detail prostě vynechaly. Ovečka na to chvíli koukala, Myška mudrovala: "No jo, co teď? Co teď? No jo."  
      







Náš příspěvek končíme fotečkou vteřinu před tím, než se cestovatelská výprava našich plyšáků rozprchla jinam. Myška si totiž po nečekané komplikaci s nevyrobeným člunem najednou uvědomila, že musí jít poklidit do domečku. Ovečka se ještě chvíli tvářila jako ošlehaný námořník. Pak přepočítala kurz své výpravy na "jiho-východně-severně-do-pokojíčku- k-ostatním-zvířátkům". Prý tam mají čokoládu. "Aby ji tak snědly beze mě, no to ne," lekla se a odběhla taky.

Ale můžu Vás ujistit, že paní Sova nikam neběžela. Je stále ještě na rybách. Ono se jí tak dobře přemýšlí. Taky si najděte nějaký klidný koutek nebo činnost na přemýšlení a oddech :o). Snad jste si odpočinuli i u čtení tohoto příspěvku. Moc děkujeme.



- výroba vesměs celý Eretti tým -
- fotečky Big Boss (mamínek) - 
- text Nela -




Komentáře

Oblíbené příspěvky