Sovička parádnice




Venku je ... podzim. Ano, správně, venku je podzim a to ještě dva týdny. Podzim je mé oblíbené roční období. Miluji nejen babí léto (kdo by taky ne??),  procházky v šustivém listí, stromy hýřící barvami a všechny ty "Ladovské" radovánky, ale také podzimní deštíky, které připravují na večerní posezení u horkého čokoládového pudingu.

A jaké je dnešní počasí? Tak trochu aprílové. Půlka oblohy je krásně prosluněná, půlka pod mrakem, za chvíli padne mlha... a stromy už nejsou ani trochu barevné. Tedy ideální čas k tomu, abychom si barvičky vykouzlili sami. Proto se jsme rozhodly uplést svetřík. Já přední a zadní díl, sestra rukávy a maminka jej ozdobila.






Ruka nám padla na příze naší oblíbené firmy Toptex a jejich "navždy mladou a krásnou" Kateřinu, tentokrát v melírované variantě Kateřina plus. Tento melír má středně dlouhé barevné sekvence, takže jednotlivé barvičky při pletení hezky vyniknou a zároveň vytváří typicky melírovanou kresbu. Rukávy jsou upletené z klasické jednobarevné Kateřiny. Barvičky jsme se snažily vybrat tak, aby odpovídaly barvám použitým v melíru, což bylo vcelku jednoduché. 






Ano, jako řada dalších lidí, i my jsme podlehly široké využitelnosti úpletů. Takže bylo zcela jasné, že budou zdobit i svetýrek. Jedna velká květina vyrostla na kapuci...






...a další kousky úpletu se staly součástí koláže - menší květiny - spolu se stuhou, háčkovanými kvítky a knoflíčky ve tvaru jahůdek. Patrně se mělo jednat o berušky v převleku.






Ano, ano, na svetřík si sedla i pletená sovička. S upřímným zájmem si prohlíží již zmíněnou květinu. 






Aby ne, je to totiž opravdová parádnice!!! Peříčka na křídlech si ozdobila krajkou. Kolem tělíčka ovázala pentličky a na hlavu nasadila rozšafnou čepici s bambulkami.


Inu, svět zvířátek, květin, barev, vůní, přízí, látek, knoflíků, korálků a všeho k tvoření... tedy svět, kde je moc krásné žít, je prostě... prostě místo, kde se můžeme nadechnout.

-Linda-

Komentáře

Oblíbené příspěvky