Srdíčkový baretek


Pamatujete na maminčin záhadný projekt? Tak ten už má hotový. A dokonce z něj udělala rovnou komplet. A když byla při tom tvoření, tak rovnou započala i další zprvu záhadný výtvor.






Na počátku byla srdíčka, hodně srdíček a hodně zbytečků ze Záhadného projektu...






... a pak následovalo několik barevných řad a začátek nových srdíček. 

Doposud to byl zcela normální průběh tvoření baretu až na to, že se vůbec nejednalo o tvoření baretu, nýbrž o pokus o hodně barevnou dečku na polštář. Aspoň podle toho, jak znám maminku - na příborník by si ji asi nedala (no, kdo ví...). 






Nicméně, pak se to jaksi zvrtlo. Maminka se zničehonic rozhodla, že z dečky bude baretek. Maminka se v poslední době velmi zamilovala do gipsy stylu. A to navzdory faktu, že ještě před rokem by se jí ze zaplavující přehlídky barev na stěnách, na stropě, na podlaze, na botech, na oblečení a to vše v jeden moment a na jednom místě, zatočila hlava. 

Já prozatím stále zůstávám při názoru, že tento styl vynikne zejména na doplňcích na jinak barevně čistém pozadí, a nadále budu obdivovat spíše boho styl, kterýžto bych ráda nějakým záhadným a nepostřehnutelným způsobem propašovala do svého jinak zcela konvenčního šatníku (ovšem to samozřejmě pomíjím existenci vytahaného svetru a starých kalhot určených na "přelet" do práce, když se nikdo nedívá). A ještě doplnit trochou kožených doplňků... 






Tím samozřejmě nechci shazovat maminčinu zálibu v gipsy stylu. Konec konců vyvrací to můj zakořeněný a tak trochu posmutnělý názor, že skutečně vyřádit se je možné pouze na dětském oblečení, nejen protože děti nemají ve zvyku protestovat, ale také proto, že to nevadí nikomu z řad přísných a společenskou uniformitu hlídajících kritiků, kteří samozřejmě nerozeznají satén od taftu . (Nanejvýš to může vadit dětem samotným, pokud se tedy rozhodnou protestovat, což se stává zřídka; přesto radím zaměřit se na kojence.) 

S gipsy stylem můžete dát zcela průchod svým fantaziím a barevným preferencím. Jen musíte být obzvláště opatrní při výběru vhodných kombinací, protože u výrazných stylů je o to víc jakákoli chyba vidět. Pokud si nejste jistí, raději si nechte poradit.





Co říci závěrem? Snad by šlo tento příspěvek shrnout do několika málo pravidel:

1. Nebojte se výrazných barev (hlavně v našich končinách).

2. Když se Vám zvlní dečka, nemusíte nic párat a udělejte si jedinečnou čepici. ;-)


A pokud se vám má souvětí zdála příliš krkolomná, velmi se omlouvám. Jen mi to přišlo... prostě gipsy. Hooray!


-Linda-


Komentáře

Oblíbené příspěvky