Staré, dobré Vintage




"Kouzlo zašlých fotografií", říkala maminka, když přemýšlela, jak pojmenovat tento příspěvek. A něco to má do sebe. Srdíčka jsou totiž vyvedené v hřejivých a přeci zastřených barvách. 




Asi je to u nás obvyklé, ale srdíčka vznikla náhodou. Maminka pletla dětský svetr. Byla to příze Tango od Madam Tricote. Tak moc se jí líbila, že z ní prostě musela něco vyrobit. Kousek upletla, ale pak zjistila, že se jí to ani trochu nelíbí, a na řadu přišlo párání. 

Jenomže maminka je "maminka", a proto si řekla, že načít klubíčko, párat jej a pak odložit by nebylo ani trochu výchovné. A tak vznikla tato háčkovaná srdíčka. 




Naplnila je dutým vláknem, dozdobila květinkami z našich "pro strýčka Příhodu" zásob, některé vyšila nebo ozdobila krajkou, (kterou jednoduše při háčkování "připichovala" háčkem). Nezapomněla na korálky a přidala poutko na zavěšení.




Aby jste si nemysleli, že kouzlo starých fotografií přináší pouze sépiový efekt, jedno srdíčko jsme vyfotily s fotkou Miss Evropy z roku 1931. Je to strana z časopisu l'Illustration, který si kupovala maminčina teta ještě před druhou světovou válkou. (Je úžasný, takže vám asi o něm taky něco napíšu). Myslím, že když vidím srdíčka vedle časopisu, tak vážně mají to zvláštní kouzlo...

                                                                                                     -Linda-





Komentáře

Oblíbené příspěvky