Žlutá jako ...


Žlutá jako... jako medvídek?! No, kde všude ještě uvidíme medvídka? A dokonce ve žlutém kabátku? Teď jsme se dozvěděli, že se jedná o malého bratránka Médi, který se tu nedávno několikrát objevil. Tentokrát za námi přišel tento malý méďa, protože se k němu hodí jistá příjemná změna. On si myslí, že jeho žlutá patří k jaru. Však si to myslí správně - vždyť žluté jsou petrklíče, žluté jsou kuřátka, žluté je sluníčko... 




Tak tak, už začal první jarní měsíc. Dnes jsem si všimla, že nám začínají kvést krokusy. Máme fialové. Někde by měly být i bílé, ale na ty si ještě asi budeme muset počkat. Jen mě zaujalo, že v předstihu jsou ty, kde skoro vůbec nesvítilo sluníčko, ale tam, kde slunce svítí a je malinko prohřátější půda, zatím vykukují jen lístky. Hm, však to brzy doženou. :-) Ráno jsou sice mrazíky, takové ty suché, nepříjemné, ale to k jasnému jarnímu počasí patří.




Takže závěr je zcela jasný - je nejvyšší čas startovat jarní jehlice. Tedy jarní vzorečky. Jeden vzorek jsme vám zase na zkoušku upletli a nakreslili. Někdy se vyplatí sáhnout i po starších vydáních časopisů s pletením, protože i tam najdete poklady. Jediné, co se mění, jsou materiály a střihy. A i ty se dřív či později opět dostanou ke slovu.




Vybrali jsme si příjemný vzoreček z časopisu Diana Nové trendy č.5 z roku 2011. Z obrázku sluníčko přímo dýchá... svítí.






 


Takto jsme si vzorek vyzkoušeli.




Na původním obrázku z časopisu je použita lehčí příze, než z jaké jsme pletli my (Phil Noe). Tento vzor tedy vypadá dobře z tenčí i trochu silnější příze, z bavlněné, směsové i viskózové.




Když jsme se ještě jenom těšili na jaro, které bylo v nedohlednu, potěšil nás kvetoucí Amarylis.




Moment... tahá mě za rukáv medvídek. Že prý, proč ho fotím, když nakonec o něm nenapíšu to podstatné? On totiž, tento medvídek, nepřišel sám. Vzal si s sebou celý pelíšek. Spinká v krabici s mašličkou na víku. pod hlavou má pár malinkých dětských ponožek a přikrývá se medvědí čepičkou pro dítě, které by stejně dobře unosilo i ty ponožky.




Medvědí polštář... chci říct miminkovské ponožky...




... a čepička pro člověčího medvídka.




Doufám, že teď už budete spokojení vy i medvídek. A my budeme taky spokojení, protože jsme si mezitím udělali ovocné šneky z tvarohového těsta.





A při mlsání budeme přemýšlet, co vám napíšeme příště. A jestli nám napíšete, co jste upletli, budeme moc rádi.


- 3cool-a-retti tým-

Komentáře

Oblíbené příspěvky