Listopad ve větru aneb co jsme zamlčely, část 2





Listopad pomalu ubíhá. Měsíc stejně dlouhý jako jiné (cca). A přesto se mi zdá, že je to jeden z nejkratších listopadů, jaké jsem poznala. Možná to bude i počasím, jakoby se mu nechtělo naklonit k zimě. Ještě teď nám na zahradě srdnatě rostou měsíčky. A teprve před dvěma týdny dozrála rajčátka, které jsem na poslední chvíli sklidila, abych je uchránila před prvními mrazíky. Pravda, moc jich nebylo, nějak to letos nechtělo zrát.








A zase jsme u toho jídla... Ale ta fotka patří k těm rajčátkům. Letos jsme zkusily (ale vážně doslova zkusily - s velkou úrodou se u nás počítat nemůže) i jiné odrůdy. Velké masité rajče, kterého nám dozrály všeho všudy jen tři kousky, ale které vždy stihly shnít než jsem je utrhla. Vážně nejsem pěstitel rajčat. 








A pak jsme měly i páru hruštičkových žlutých a páru klasických. Některá jsme zavařily, některá se nám ocitla na talíři...








To by nebyla naše maminka, aby nezkusila "pizzu" ze špaldové nebo celozrnné mouky. Jenom na žitnou si dává pozor, je to taková potvůrka lepivá a žíznivá. Tak na této "pizze" přistála některá naše rajčátka a také vlastní cibulky, respektive ty, které mi nestihly pozřít různí červíci. Doufám, že příští rok to bude lepší. Má obliba salátových cibulí stále vzrůstá. (Moment, musím si jít dát lžičku česnekové pomazánky.) Ještě mám v záhoncích miniaturní pórek, stále čekám, že doroste. Je to odrůda Elefant, tak doufám, že dostojí svému jménu. A nebude plný broučků. 








Když jsme u těch zahradních návštěvníků, Echinacea se stala oblíbeným letovištěm motýlů i včeliček.








Mají to, holky, ale velkou trpělivost! Připomíná mi to, když párátkem čistím lis na česnek. ;-)








Často to vypadalo, jako na leteckých dnech. Nicméně řada yzopů tím, jak byli v obležení sosavci nikterak nezaostávaly. Už se těším na novou sezónu!








Teď, když na zahradě není tolik práce, více tvoříme - ručně a s láskou. Na obrázku jsou malé taštičky na magnetické zapínání a s praktickým uchem.








A tady jsou jejich ještě menší příbuzné. Tak akorát do dlaně. Na toaletní potřeby, malou čokoládku nebo klíče. Ovšem nedoporučuji do nich schovávat chlebíčky nebo bramborový salát. Prosím pěkně, na to nejsou stavěné. ;-)



-Linda-








Komentáře

  1. Juuuu, tady ma ale nekdo talent, a to nejen k poutavemu veselemu psani, ale taky k ruznym vytvorum zivym rostoucim i nezivym a presto elegantnim i praktickym. No teda!! Radost pohledet!!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky