Z kousků oblohy





Mohla by se večerní obloha vysypat jako zrcadlo  ze svého rámu? Pokud ano, pak by se na zemi muselo najít spoustu jejích střípků. My jich v posledních paprscích slunce pár našly! Slepily jsme je. Pravda, trochu nedbale, ale víte, to už nám svítil měsíc. A z těch kousků je .....

.... ne, teď vážně. Ačkoliv nákrčník, o kterém dnes píšeme příspěvek, vypadá jako kousky oblohy, je upletený ze dvou přízí, jedna z nich (melírová) se jmenuje Cotton Gold batik a je směsí bavlny a akrylu. Tentokrát jsme použily pro nás novou techniku - modulové pletení. 






 O tom, že bude technika modulového pletení výjimečná, jsme se přesvědčily hned v polovině práce. To když si náš plyšáček, zebra Jahanka, hledala pelíšek mezi klubíčky a nejlíp se jí spalo právě pod červánkovou šálou.



A jak tato šála vznikala? Při modulovém pletení ubíráte podobně jako při pletení paty ponožek, ale připlétáte jeden čtverec na druhý.  Na obrázcích je mimo jiné vidět i růžová dečka, také modulově pletená - čtverce mohou být i stejně velké a použít můžete různé příze.








Jednotlivé "díly" nejsou šité, ale naplétané. Pletenina je díky tomu hladká a výborně drží tvar. Lem šály je střídmě obháčkován, jedna strana modře, druhá červeně.







 Na modulovém pletení je hezké, že se z okamžiku na okamžik rozhodujete, kam přidáte velký čtverec, kam malý. Vaše rozhodnutí možná ovlivní to, jak je melír rozložený, například pomalé střídání odstínů v přízi Vás třeba inspiruje k pletení větších čtverců.  

Při této technice máte pocit, že Vám jde práce o moc rychleji než obvykle. Výsledek je hravý a radostný. 

Takže pokud to můžete taky zkusit, pusťte se do toho už tento víkend :o). 


-----Váš Tým Eretti-----

Komentáře

Oblíbené příspěvky