Úplety a úplety...

Naše setkání s úpletem...
protože jsme si naši dílničku doplnily o šicí stroj, který úhledně a bez problémů zpracuje úpletový materiál libovolných tvarů i velikostí, začaly jsme z něj tvořit. Jako první jsme vyzkoušely úplet jersey. Na obrázku vidíte dvě barevné kombinace, které jsme zakoupily - tyrkysovou a hnědou, a které jsme doplnily  barevnými zbytky stejného materiálu.






Jak začít...? Před nějakým časem jsme si vyrobily panenku - chlapečka, který ještě nemá jméno a také neměl žádné oblečení, a tak jsme se  rozhodly ho ošatit. Zvolily jsme malou mikinu a tepláčky dle našich představ, které jsme ozdobily aplikacemi srdíček. Nutno podotknout, že jsme šily - jak je u nás častým zvykem - bez střihu. Tak pokud se Vám zdá, že  tepláková soupravička velikostně neodpovídá, budete mít asi pravdu. Že je  volnější nám ale nevadí, protože to přeci panenky a správní kluci milují...






...a pro panenku - holčičku jsme ušily již propracovanější soupravičku v barvě růžové, a zase se srdíčky :-) Jako šablonu na srdíčko jsme využily nejrychlejší variantu bez malování na papír - vykrajovátko na čajové pečivo. Na mikině i tepláčcích můžete vidět ony zapomenuté kousíčky úpletových zbytků, které nám  vyšly  tak, tak...






...a pak přišly na řadu aplikace. Muffiny jsou naší láskou, ať háčkované, pletené, horké z pečící trouby nebo šité - a tak jsme se zaměřily právě na ně. Je pravda, že ty naše jsou vytvořeny metodou " rychle, rychle", ale myslím, že mají také něco do sebe. Třešinka je z filcu a šlehačka z krajky... no nejsou k "zakousnutí?"






...a použily jsme je na tričko na spaní , aby to spaní bylo sladké ...






Panenka - chlapeček (stále nemá jméno), ale  má už svoje místo - kontroluje nás při práci -  radí nám, chválí, ale také nešetří kritikou....čeho je asi více?
Mějte se krásně a zase příště :-)







                                                                                                              - mam -




Komentáře

Oblíbené příspěvky