Frgálové dečky



Tentokrát budeme psát o letních květinách... tedy háčkovaných. Jistý člen naší rodiny, který nechce být jmenován (protože si již připadá mysterizován podobně jako paní Colombová), se rozhodl uháčkovat zase nové kulaťáčky. Lépe řečeno, háčkované měly být pouze středy, zbytek měl být z látky. 

Jak již to v našich rodinných končinách bývá častým jevem, ten Někdo přidával jednu řadu za druhou a najednou zjistil, že jeho výtvor je na střed malého kulaťáčku  příliš velký a místo toho je z něj docela sympatická dečka vhodná jako letní ozdoba na stůl.







A protože tento "omyl" vypadal opravdu k světu, brzy již měl své kamarády. 






Pokud byste nebyli zvědaví na to, proč jsem dečky pojmenovala jako frgálové, byla bych opravdu zklamaná. Znamenalo by to, že už vás jaksi nedokážu zaujmout a taky to, že jste mě a moje vtípky dávno prohlédli. A protože si chci udělat radost, tak si budu myslet, že vás to zajímá a jste napnutí a tedy vážně nevíte, jak tohle všechno skončí. A tak já vám to všechno vypovím...


A je to docela jednoduché. Když se těsto na vdolky "nechalo" překynout, tak onen vdolek byl zkažený, nenaskočil totiž do výšky. No a zkažený vdolek se po Valašsky řekne frgál. A jaká je z toho mlsota, z těchto frgálu. Nu a stejně maminka, ne zpět! Někdo... tak ten Někdo přidával nějak moc řad a trochu to pokazil. A jaké z toho jsou prímovní dekorace... :-D






Všechny dečky jsou opět dílem uháčkované ze zbytků, především bavlněných přízí. Ale o to víc mohou být barevnější. (Komu by se taky chtělo kvůli jedné řadě kupovat nové klubko, že?)






Tato dečka je v takových, řekla bych vodních barvách. Připomíná jednu naši látku, takže z ní bude nášivka na polštářek z této látky. Kdo by to byl řekl, že se budou k sobě takhle hodit, že? To opravdu nebylo prvoplánové.






Docela jako pro sebe stvořené.






Tato druhá kamarádka tak trochu připomíná meloun...






... a ke zmiňované dečce se hodí také, takže brzy budeme fotit polštářové duo. 






A řekněte, máme polštářky udělat na zip, knoflíky stuhy nebo hodně široké záhyby? Víte, co? Na toto téma vyvěsím anketu a možnost, která bude mít nejvíce vašich hlasů, vyhrává! ;-)




-Linda-


Komentáře

Oblíbené příspěvky