Flitry jsou naši přátelé (tutorial)





Začali jsme hovět barevným diagramům k háčkování, jak je vidět v minulých dvou příspěvcích. Tak i dnešní psaní začínáme nákresem. Jednotlivé řady jsou barevně oddělené, aby se v nich lépe orientovalo. 








Jediné, co potřebujete k tomuto háčkování umět, jsou řetízková oka, pevná oka a dlouhé sloupky. Pokud byste chtěli v druhé řadě pracně počítat dlouhé sloupky, je jich 36, když počítám i tu náhražku prvního sloupku z řetízkových ok :o) Nákres je plný "pevných ok" a mě se vybavilo, jak jsem poprvé háčkovala dečku, ve které se pevná oka hodně používala. Pamatuju si, jak mě tehdy nákres zmátl, a tak jsem ho prostě odložila ("to je jakési divné") a háčkovala jsem po svém a trochu špatně. V tomto našem nákresu jsou pevná oka rozdělena barevně, aby bylo i jasnější, v jakém pořadí se mají háčkovat. Tmavě modrá a sytě růžová pevná oka jsou vždycky na zakončení modré nebo růžové řady. Těmi černými se pak jakoby "vyšplháte" k místu, kde budete moci hezky začít novou řadu.  Tolik teorie. 






Tady je praxe. Pokud člověk háčkuje pečlivě a cca rovnoměrně, je výsledek úpravný a v tomto podání něžný (příze Maxi.)  Poslední řada je tu řešena malinko jinak - jednotlivé komponenty jsme asi původně chtěly spojovat dohromady.






Nicméně nejodvážnější člen našeho Eretti týmu, který chce zůstat v pozadí (maminka), rád kombinuje materiály a tato fotečka ukazuje začátek našívání flitříků. 







Pokud budete mít nakoupeny flitry různých tvarů a barevností, můžete pro každou jednotlivou květinu/ornament/ výrobek, citlivě vybrat kombinaci  tvaru a odstínu, které Váš výrobek posunou o třídu dál. 






"Co? To je focené na zdi?" Ano, je to focené na zdi (a přilepené izolepou ;o). Textura omítky je zajímavá, drobné body podtrhují malý rozměr ornamentu a dnes to bylo taky jediné slušné bílé pozadí k fotografování.  Tento ornament je zhotovený z příze Camilla a odpovídá nákresu na začátku příspěvku.  






Ryze něžná zimní vločka. Takovou ozdobu můžete použít na spoustu způsobů - připevnit na kabelku, opasek, čelenku ... Aktuálně máme předsevzetí vyrobit princeznovské šaty, a na nich s ohledem na zvolenou barevnost podobné drobnosti využijeme nádherně. Až to bude hotové, napíšeme. Nevím, kdo je bude nosit - ze by tseba já, co? Pinčezna Nela s flitrem na čele? To spíš neteře, ale ty už nemají tohle růžové období. 






Nebo bychom mohly tvrdit, že jsme fotily na obří laskonce. Povrch laskonky vypadá taky nějak podobně, že? A teď si představte, že by tahle růžová vločka byla háčkovaná z marcipánového provázku. No nazdar, zase myslím na jídlo.






Kumulativní fotečka. 





Foceno na příborníku.


Co dodat, zkuste prostě pečlivě háčkovat a odvážně kombinovat a nemůžete se splést. :o)



- Nela a XY člen Eretti týmu -






Komentáře

Oblíbené příspěvky